Υγεία και Εγκυμοσύνη

Πόσο εύκολο είναι να αποκτήσω παιδί μετά τα 40;

25 Αυγ 2020 Uncategorized

Παρόλο που η εγκυμοσύνη μετά τα 40 είναι δυνατή χωρίς θεραπεία γονιμότητας, οι πιθανότητες της γυναίκας να συλλάβει είναι χαμηλότερες από αυτές που θα είχε αν διένυε την  δεύτερη ή την τρίτη δεκαετία της ζωής της. Αυτό σημαίνει, αν και δεν είναι αδύνατο, ότι σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να μείνει έγκυος.Ίσως αναρωτιέστε γιατί η γονιμότητά σας μειώνεται με την ηλικία σας.

Λοιπόν, οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα έχουν σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ο μεγαλύτερος αριθμός ωαρίων που έχετε είναι περίπου 6 – 7 εκατομμύρια, στην 20 εβδομάδα της κύησης, όταν σας κυοφορεί ακόμα η μητέρα σας. Κατά τη γέννηση σας, ο αριθμός ωαρίων θα μειωθεί σε μόλις πάνω από ένα εκατομμύριο.Κατά την εφηβεία υπάρχουν 300.000 – 500.000 ωάρια. Από αυτόν τον αριθμό, μόνο 300 ωάρια θα είναι πλήρως ώριμα και θα απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Καθώς μεγαλώνετε, ο αριθμός των ωαρίων μειώνεται. Και καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες σας γίνονται λιγότερο ευαίσθητες στις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση της ωορρηξίας.

Εάν είστε γυναίκα άνω των 40 ετών και προσπαθείτε να συλλάβετε, είναι σημαντικό να μην καθυστερείτε την αναζήτηση ιατρικών συμβουλών από ειδικό. Μετά από ειδικές  εξετάσεις, ο ιατρός μπορεί να σας προτείνει να συνεχίσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε φυσιολογικά για άλλους λίγους μήνες ή να προχωρήσετε σε κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Όλες οι γυναίκες αυτής της ηλιακιακής ομάδας δεν έχουν την ίδια πιθανότητα να πετύχουν εγκυμοσύνη με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης γιατί υπάρχουν κάποιοι παράγοντες και δείκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν την πιθανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης επιλέγοντας τη πιο κατάλληλη θεραπευτική στρατηγική.

Κλείστε το ραντεβού σας στο 6978 908482

Search

+