Prof. Dr. Παναγιώτης Δρακόπουλος MD, PhD
Μαιευτήρας-γυναικολόγος
Eξειδίκευση στη διερεύνηση και θεραπεία της υπογονιμότητας
και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Σύντομο Βιογραφικό
O Prof. Dr. Παναγιώτης Δρακόπουλος MD, PhD είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος με εξειδίκευση στη διερεύνηση και θεραπεία της υπογονιμότητας και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης (HUG) της Ελβετίας, όπου απέκτησε και τον επίσημο τίτλο ειδικότητας. Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών Master of Science (MSc) στην Ιατρική της Αναπαραγωγής και πτυχίο Στατιστικής στην Κλινική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Εξειδικεύτηκε επί σειρά ετών στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (CRG, UZ Brussel), ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παγκοσμίως. Αναγνωρίζεται ως ειδικός στην ιατρική της αναπαραγωγής από την ESHRE (European society of Human Reproduction) και την EBCOG (European Board and College of Obstetrics and Gynecology). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Vrije Universiteit Brussel) με θέμα την επίδραση της ωοθηκικής απάντησης κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση και από το 2019 είναι Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου. Το 2021, έγινε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας (Αίγυπτος).
Τον Σεπτέμβριο του 2023 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής και συντονιστής του μαθήματος της «Μαιευτικής και Γυναικολογίας» στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC).
Ο κ. Δρακόπουλος έχει συγγράψει περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ετήσια βάση. Συμβάλλει ως κριτής (reviewer) στα σημαντικότερα περιοδικά του τομέα της υπογονιμότητας (Lancet, Human Reproduction update, Human reproduction, Fertility and Sterility, κ.α.). Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία προ- και μεταπτυχιακών φοιτητών τόσο στη Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κτλ) όσο και στο εξωτερικό.
Η επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής και στις στρατηγικές για τη βελτίωση του αποτελέσματος των ασθενών με χαμηλή πρόγνωση (poor responders).
Συνεργάζεται με δύο από τα μεγαλύτερα και καινονοτόμα κέντρα εξωσωματικής στην Ελλάδα: Ιnstitute of Life (Αθήνα) and Embryolab Fertility Clinic (Θεσσαλονίκη) . Παραμένει επίσημος κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (UZ Brussels). Εργάζεται επίσης ιδιωτικά και διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα.