Ανδρική υπογονιμότητα: όλη η αλήθεια

5 Σεπ 2020 Uncategorized

Εκτιμάται ότι το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας. Στο παρελθόν, η υπογονιμότητα αποδόθηκε στη γυναίκα. Το πλεονέκτημα αυτής της πλευράς ήταν ότι η έρευνα και οι πολλές θεραπείες γονιμότητας επικεντρώθηκαν σε αυτήν. Ωστόσο, ο αριθμός των περιπτώσεων υπογονιμότητας που οφείλονται στις γυναίκες, 4 στίς 10, είναι ο ίδιος για τους άνδρες, επομένως η πρόοδος στην επιλογή σπερματοζωαρίων είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των θεραπειών γονιμότητας.Τι πρέπει να γνωρίζουμε:

Μόνο οι γυναίκες πρέπει να ανησυχούν για τη μειωμένη γονιμότητα καθώς περνάνε τα χρόνια –  ΜΥΘΟΣ.

Η ηλικία της γυναίκας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη σύλληψη, αλλά η ηλικία του άνδρα έχει επίσης σημασία, ένα θέμα το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν. Η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται με την ηλικία και επιπλέον ο κίνδυνος αποβολής είναι διπλάσιος εάν ο ανδρας είναι άνω των 45 ετών ανεξάρτητα από την ηλικία της γυναίκας. Για τα ζευγάρια που καθυστερούν να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, ο κίνδυνος να μην αποκτήσουν παιδί είναι 5 φορές υψηλότερος εάν ο άνδρας είναι ηλικίας 41 ετών και άνω.

Οι φορητοί υπολογιστές στην αγκαλιά καταστρέφουν το σπέρμαΑΛΗΘΕΙΑ.

Για να παράγεται  ένα υγιές σπέρμα, χρειάζεται ένα πολύ ακριβές περιβάλλον – 4 βαθμούς πιο ψυχρό από τη θερμοκρασία του σώματος του ανθρώπου. Επομένως, εάν το σπέρμα εκτίθεται σε αυξημένες θερμοκρασίες, τα σπερματοζωαρια αρχίζουν να πεθαίνουν. Η έκθεση στη θερμότητα είναι σίγουρη με ένα φορητό υπολογιστή στην αγκαλιά σας . Αν αυτή η έκθεση θερμότητας είναι παρατεταμένη, μπορεί να επηρεάσει τις διαδικασίες παραγωγής σπέρματος. Σε μια εκτεταμένη περίοδο, το σώμα μπορεί να παράγει λιγότερα σπερματοζωάρια, συχνά μη φυσιολογικά. Οχι πια ξαπλωμένοι στο κρεββάτι με το laptop αγκαλιά.

Οι ανθυγιεινές συνήθειες παίζουν ρόλο στη γονιμότητά του άνδρα – ΑΛΗΘΕΙΑ.

Το αλκοόλ μπορεί να βλάψει την ποιότητα και την κυκλοφορία του σπέρματος εμποδίζοντας το συκώτι να μεταβολίσει σωστά τη βιταμίνη Α, η οποία απαιτείται για την ανάπτυξη του σπέρματος. Επιπλέον, το αλκοόλ είναι τοξικό για τους όρχεις και εχει αποδειχθεί ότι ο άντρας που καταναλώνει περισσότερες από 20 μονάδες την εβδομάδα, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να συλλάβει η  σύζυγός του .

Το κάπνισμα  επίσης  έχει τεράστιο αντίκτυπο στην γονιμότητα του άνδρα. Οι βαρείς καπνιστές μπορούν να παράγουν έως και 20 τοις εκατό λιγότερα σπερματοζωάρια από τους μη καπνιστές, καθώς το DNA στο σπέρμα είναι επίσης κατεστραμμένο από τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό των τσιγάρων.

Η άσκηση βελτιώνει την ανδρική γονιμότητα  – ΜΥΘΟΣ.

Αν και η άσκηση είναι εξαιρετικά επωφελής τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική ευεξία, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε όταν προσπαθείτε να κάνετε παιδί. Οι άνδρες που έχουν βαριά προγράμματα άσκησης, σε αντίθεση με τους άνδρες που ασκούνται 3 φορές την εβδομάδα, μπορούν να έχουν σπέρμα χαμηλότερης ποιότητας. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα και η κυτταρική βλάβη μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα οξειδωτικού στρες.

Το άγχος παίζει ρόλο στην  ανδρική υπογονιμότητα – ΑΛΗΘΕΙΑ.

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων μειώνοντας τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται ορμόνη απελευθέρωσης γοναδοτροπίνης (GnRH), η οποία απαιτείται για την παραγωγή σπέρματος. Ως εκ τούτου, παρόλο που δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανδρικής στειρότητας, μπορεί να είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε μερικές τεχνικές χαλάρωσης όταν προσπαθείτε για ένα μωρό.

Κλείστε το ραντεβού σας στο 6978 908482

Search

+