Φυσιολογικός Τοκετός

Ο φυσιολογικός τοκετός ή αλλιώς κολπικός τοκετός πραγματοποιείται σε τρία στάδια που είναι κοινά σε όλες τις γυναίκες με μικρές ωστόσο διαφορές.

Στάδιο Α

Το πρώτο στάδιο ή αλλιώς το στάδιο της διαστολής. Στο στάδιο αυτό ο τράχηλος προετοιμάζεται και κατόπιν διαστέλλεται πλήρως, προκείμενου να περάσει το κεφάλι του παιδιού. Η διαστολή περιγράφεται με εκατοστά.

Στάδιο Β

Το δεύτερο στάδιο ή αλλιώς το στάδιο της εξώθησης. Στο στάδιο αυτό το κεφάλι του μωρού ‘’κατεβαίνει΄΄ για να βγει. Ενστικτωδώς η έγκυος ωθεί προς τα κάτω. Παράλληλα, με τις συστολές της μήτρας, καταφέρνει να ‘’βγεί’’ το κεφάλι από το περίνεο.

Στάδιο Γ

Το τρίτο στάδιο του φυσιολογικού τοκετού ή αλλιώς υστεροτοκία. Στο στάδιο αυτό αρχίζει μετά τη γέννηση του παιδιού. Η μαία θα καθαρίσει τα όποια υγρά υπάρχουν στις αναπνευστικές οδούς του μωρού. Θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος και μετά το χαρακτηριστικό πρώτο κλάμα του νεογέννητου, μπορούμε να το πάρουμε την πρώτη του αγκαλιά. Έτσι, παρέρχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την φυσιολογική αποκόλληση και έξοδο του πλακούντα.

Κλείστε το ραντεβού σας στο 6978 908482