Υγεία και Εγκυμοσύνη

Υγεία και Εγκυμοσύνη

Είναι σημαντικό να πάρετε εξειδικευμένη προγεννητική φροντίδα από το γιατρό και τη μαία σας μόλις ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος, γι αυτό κλείστε ένα ραντεβού έγκαιρα για την πρώτη επίσκεψη σας.

Αμέσως, είναι μια καλή ιδέα να αρχίσετε να αποφεύγετε τα πράγματα που δεν είναι ασφαλή για την ανάπτυξη του μωρού σας. Σε αυτά περιλαμβάνονται το αλκοόλ, ορισμένα φάρμακα, ορισμένα τρόφιμα, και πολλά άλλα. Ρωτήστε για το τι είναι ασφαλές και τι όχι, και πάρτε συμβουλές από τον γιατρό σας σχετικά με ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε.

Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών θα βοηθήσει εσάς και το μωρό σας να ευδοκιμήσετε. Για παράδειγμα ξεκινήστε φολικό οξύ. Ακολουθείστε μια θρεπτική διατροφή, βρείτε φιλικούς τρόπους για άσκηση και εξασφαλίστε προϋποθέσεις για καλό ύπνο. Και πάλι, μιλήστε με τον γιατρό σας για το τι είναι σωστό για εσάς.
Βεβαιωθείτε για την σωστή διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε ό,τι τρώτε, πόσο τρώτε και πόσο συχνά.
Μπορεί να βρείτε ότι ο ύπνος είναι δύσκολος ή δυσάρεστος, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου και του τρίτου τριμήνου της κύησης. Οι ειδικοί λένε ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά σας είναι καλύτερος για εσάς και το μωρό σας σε στο τελευταίο μισό της εγκυμοσύνης.
Η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική υγεία σας, επειδή οι ορμονικές αλλαγές είναι πολλές και σημαντικές . Μπορεί να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα με αυξημένη συναισθηματικότητα, ή να αισθανθείτε κυκλοθυμική ή αγχώδης. Τουλάχιστον 1 στους 10 έγκυες γυναίκες υποφέρουν από κρίσεις κατάθλιψης.
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν 10 έως 15 προγεννητικές επισκέψεις. Ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά ο γιατρός σας θα ελέγχει το μωρό σας με υπερηχογράφημα, την αρτηριακή πίεση και τα ούρα. Σε όλη τη διάρκεια της κύησης θα κάνετε μια σειρά εξετάσεων για να ελέγξετε την υγεία σας και εξειδικευμένες εξετάσεις στο έμβρυο προκειμένου να αποκλειστούν διάφορες ανατομικές και χρωμοσωμικές ανωμαλίες.
Λίγες γυναίκες έχουν μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και χρειάζονται ειδική φροντίδα και πιο στενή παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Κλείστε το ραντεβού σας στο 6978 908482