Κρυοσυντήρηση (πάγωμα) ωαρίων: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

10 Αυγ 2020 Uncategorized

Η γονιμότητα είναι ένα πολύτιμο αγαθό στη ζωή της γυναίκας, το οποίο όμως περιορίζεται μετά από κάποια χρόνια. Εάν καθυστερείτε τη σύλληψη για να δώσετε χρόνο στην ανάπτυξη μιας σχέσης, στην εξέλιξη μιας προηγμένης εκπαίδευσης ή στην δημιουργία μιας επιχείρησης ή καριέρας, εξετάστε τις επιπτώσεις της ηλικίας στη γονιμότητά σας.

Μια γυναίκα είναι πιο γόνιμη από την ηλικία των 18 έως 29 ετών. Πάνω από την ηλικία των 30 ετών, η γονιμότητά της μειώνεται σταδιακά και αυτή η πτώση επιταχύνεται στα τέλη της δεκαετίας των 30 και στις αρχές της δεκαετίας των 40. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σύλληψη σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση για πολλές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, φυσιολογική σύλληψη, χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,  είναι αρκετά σπάνια ήδη από την ηλικία των 43 ετών.

Ωστόσο, η κρυοσυντήρηση, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ωάρια νεαρότερης ηλικίας με υψηλότερη γονιμότητα για μεταγενέστερη χρήση. Αυτή η στρατηγική μείωσης των κινδύνων μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης κατά 5 έως και 10 φορές. Η κρυοσυντήρηση  είναι επίσης μια επιλογή για τις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ή πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν επίσης τη γονιμότητα σας.

Όταν αποφασίζετε τη ‘’σωστή ηλικία’’ για να καταψύξετε τα ωάρια σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το ιατρικό ιστορικό σας, την κατάσταση της σχέσης σας και τα σχέδια εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, μαζί με την ηλικία μείωσης των ποσοστών γονιμότητας. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο μικρή είστε, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα της κρυοσυντήρησης. Οι νεότερες γυναίκες παράγουν υψηλότερους αριθμούς ωαρίων και καλύτερης ποιότητας, έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες σύλληψης. Όσο περισσότερο επιλέγετε να καθυστερήσετε την προσπάθεια για εγκυμοσύνη, τόσο περισσότερο θα ωφεληθείτε από την έγκαιρη κρυοσυντήρηση ωαρίων.  Δεν υπάρχει ‘’ιδανική ηλικία’’ για την κατάψυξη ωάριων. Η ηλικία είναι ανάλογη των επιλογών και του ιατρικού ιστορικού της κάθε γυναίκας.

Η κατάψυξη των ωάριων δεν είναι ανάγκη είναι επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια ασφαλής διαδικασία τόσο για την ίδια τη γυναίκα όσο και για τα παιδιά που γεννιούνται από κατεψυγμένα ωάρια

Κλείστε το ραντεβού σας στο 6978 908482

Search

+